Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Személyek

Manfred von Richthofen

(a vörös báró)

manfred_von_richthofen.jpg

80 igazolt légi győzelem

Manfred von Richthofen 1892. május 2-án született Breslauban. Porosz nemesi család legidősebb gyermekeként neki kellett tovább vinnie ősei jó hírnevét és gazdaságát. Édesapja Albrecht Philipp Karl Julius Freiherr von Richthofen, édesanyja Kunigunde von Schickfuss Neudorff. Három testvére volt, nővére Ilse és két öccse Lothar és Bolko. Szerette a gimnasztikát, és a lovaglást. Szabadidejében az öccseivel vadászott, leginkább madarakra, szarvasra és vaddisznóra.

A család nagy birtokkal rendelkezett és mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozott. Még a háború előtt is igen nagy tiszteletben állt a család. Manfred nagyszülei kezdtek el katonáskodással foglalkozni, és hamarosan a nagyapja testvére tábornokká lett. Majd a család tovább vitte a katonai pályát.  

1911-ben lovaskatonaként szolgált a Ulanen-Regiment Kaiser Alexanders des III. von Russland. 1915-ig keleten és nyugaton is szolgált lovaskatonaként. 

1915 májusában repülőtanfolyamra küldték, melyet 1916-ban fejezett be. Erre azért volt szükség, mivel a lovaskatonai harcmodor idejét múlta, és már sehol sem tudott tevékenyen részt venni a fronton. Első repülőgépje az Albatros D.II volt. 

Ezután kezdett karrierje felfelé ívelni. Hamar kiderült, hogy páratlan képességű pilóta, és mi sem bizonyítja jobban mint a háború alatt elért légi győzelmei. 80 légi győzelemmel az első világháború idején csúcstartó lett, ezért meg is kapta a legnagyobb német kitüntetést a Pour le Mérite érdemrendet.

Állítások szerint 1918. április 21-én légi harc közben lelőtték. 

____________________________________________________________________

Erich von Falkenhayn
tábornok

____________________________________________________________________

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.